Yaxşı yemək soyuqdəymə riskini azaldır - HƏKİM

Yaxşı yemək soyuqdəymə riskini azaldır - HƏKİM

Həkimlər payızın sonuna, qışın gəlişinə hazırlaşmaq üçün qidalanma ilə bağlı məsləhətlər verir.

“Cebheinfo.az” xəbər verir ki, qastroenteroloq Lyudmila Suxorukova pəhrizə yulaf əzməsi, lobya, yağlı balıq, banan və bəzi giləmeyvə daxil etməyə çağırıb.

Moskva vilayətinin Səhiyyə Nazirliyinin Vidnovskaya Klinik Xəstəxanasının mütəxəssisi olan Lyudmila Suxorukova soyuqda faydalı meyvə içkiləri, mərcimək, xurma, mal əti, qoz-fındıq və alma yeməyi tövsiyə edir:

"Bu məhsulların tərkibində vitaminlər və mikroelementlər var, onların olmaması zəifliyə və canlılığın itirilməsinə səbəb ola bilər", - həkim RİA Novosti-yə müsahibəsində qeyd etdi və “. O əlavə edib ki, belə qidalar B, D, C vitaminləri, kalsium, kalium,dəmir və maqneziumla zəngindir.

Bundan əlavə, Suxorukova payızın sonlarında C vitamini ilə zəngin qidalardan istifadəyə çağırıb. Söhbət təkcə sitrus meyvələrindən deyil, itburnu, çaytikanı və zoğaldan hazırlanan içkilərdən də gedir.

"Bu tərəvəz və meyvələr soyuq mövsümdə faydalı olacaq, çünki onların tərkibində çoxlu antioksidanlar var. Buna görə də mütəxəssis yaxşı qidalanmanın soyuqdəymə riskini azaldacağını vurğulayıb.

Xəzər
“Cebheino.az”