Xərçəngin düşməni olan 2 faydalı məhsul

Xərçəngin düşməni olan 2 faydalı məhsul

Soğan və sarımsağı 21 gün ərzində istehlak etmək orqanizminizi toksinlərdən təmizləyir və xəstəliklərə qarşı güclü və əla təsir göstərir.

"Cebhe.info" xəbər verir ki, yeni araşdırmalara əsasən, xərçəng, immun sistemi xəstəlikləri, oynaq ağrıları, diabet kimi xəstəliklərə qarşı qoruyucu və müalicəvi rol oynayır.

Soğan və sarımsaq tərkibindəki vitamin, mineral və antioksidant tərkibi ilə tam sağlamlıq qaynağıdır. Soğan B6, C vitamini, fol turşusu və kaliumla zəngindir.

Sarımsaqda isə bol miqdarda fosfor, kalium, kükürd, sink, orta miqdarda selen, A və C vitaminləri, az miqdarda kalsium, maqnezium, natrium, dəmir, manqan və B kompleks vitaminləri vardır.

Soğan və sarımsağın ən mühüm biokimyəvi xüsusiyyətlərindən biri də orqanizmdən zərərli zəhərli maddələri çıxararaq antioksidant təsirə malik olmasıdır.

Bundan əlavə, soğan və sarımsağın tərkibindəki yüksək miqdarda C vitamini immuniteti gücləndirir, kollagen istehsalını və toxumaların təmirini artırır. Bundan əlavə, soğan və sarımsaq bir çox antioksidan flavonoid ehtiva edir, soğanda 25 növ flavonoid var.

Amerika Xərçəng Araşdırmaları Mərkəzi bildirir ki, soğanın tərkibindəki fisetin və quercetin və sarımsaqdakı allisin kimi fitokimyəvi maddələr hüceyrə zədələnməsinin və iltihabın qarşısını alaraq immun sağlamlığını dəstəkləyir və xərçəng riskini azaldır.

Araşdırmalar həmçinin sarımsaq və soğan istehlakı ilə mədə, bağırsaq və döş xərçəngindən qorunmağın mümkün olduğunu göstərir. 26 elmi araşdırmanın icmalında, allium qrupundan tərəvəz istehlak edən insanlarda mədə xərçəngi riskinin 22 faiz azaldığı bildirilir.

Naibə
"Cebhe.info"