Orqanizmi qocaldan qidalar-SİYAHI

Düzgün qidalanma sağlamlığı qoruyur, lakin çox vaxt insanlar zaman çatışmazlığı və ya yemək bişirmək istəyinin olmaması səbəbindən nahar və şam yeməyində “fast food” yeməyə üstünlük verirlər.
“Cebheinfo.az” xəbər verir ki, endokrinoloq, tibb elmləri doktoru Zöhrə Pavlovanın sözlərinə görə, Qərb pəhrizi müntəzəm istehlak edildikdə orqanizmə zərər verir.
Həkim qeyd edib ki, Qərb pəhrizi “fast food”, qızardılmış ət, qənnadı məmulatları, şirin sodadan ibarətdir. Bu qidalar yağ, şəkər yüksəkdir və eyni zamanda lif çatışmazlığına malikdir.
Bu cür məhsulların müntəzəm istehlakı, immunitet sisteminin normal işləməsi və enerji mübadiləsi üçün zəruri olan "bağırsaqların qısa zəncirli yağ turşularını adekvat şəkildə sintez edə bilməməsinə" səbəb olur. Ekspert hesab edir ki, bu fonda piylənmə və orqanizmin daha tez qocalması istisna oluna bilməz. Pavlova pəhrizinizə mikrobiom üçün vacib olan turşu tərəvəzləri və fermentləşdirilmiş süd məhsullarını daxil etməyi məsləhət görür. Siz həmçinin tərəvəz və meyvələrə üstünlük verməlisiniz.
Xəzər
“Cebheinfo.az”