Yayda immuniteti gücləndirmək üçün: Bunları yeyin

Yayda immuniteti gücləndirmək üçün: Bunları yeyin

Mütəxəssislər kədunu pəhriz məhsulu adlandırırlar, çünki 100 q tərəvəzdə cəmi 24 kkal var.

Kədu maqnezium, kalium, dəmir, tiamin, fol turşusu və fosfor kimi maddələrlə zəngindir.

“Cebhe.info” xəbər verir ki, kədu yemək ürək-damar sisteminin fəaliyyətinə, həzm sisteminə, immunitet sisteminə və endokrin sistemin fəaliyyətinə müsbət təsir göstərir. Bundan əlavə, o, sümükləri və diş minasını gücləndirir.

Bununla bağlı tövsiyə olunur ki, qida rasionuna daha çox tərəvəz və meyvələr daxil edilsin, mövsümi məhsullara üstünlük verilsin. Kədudan əlavə, badımcan, brokoli,  ağ, qırmızı və gül kələmi, kolrabi, yay pırasa və soğan, gənc noxud və kartof, yerkökü, xiyar, pomidor, şirin bibər, rhubarb, turp, turp, çuğundur, kərəviz , yaşıl lobya və şüyüd də tövsiyə edilir.

Xəzər
“Cebhe.info”