Qanınızı yaxşılaşdıran məhsulların SİYAHISI

Qanınızı yaxşılaşdıran məhsulların SİYAHISI

Qan tərkibini yaxşılaşdıra, dəmir ehtiyatlarını bərpa edə və yaxşı hazırlanmış pəhrizin köməyi ilə hemoqlobin səviyyəsini artıra bilərsiniz. 

“Cebhe.info” xəbər verir ki, bu barədə “Rospotrebnadzor”un Sankt-Peterburq üzrə departamenti məlumat verib.

Departament  sağlam qidaların siyahısını tərtib etdilər. Onun tərkibində mal əti, balqabaq toxumu, paxlalılar (lobya, noxud, noxud, soya, mərcimək), həmçinin ispanaq və quinoa var. Bununla belə, lazımi maddələrin düzgün sorulması üçün mütəxəssislər C vitamini yüksək olan qidalar və ya əlavələr - portağal, digər sitrus meyvələri, pomidor, brokoli və çiyələk istehlak etməyi məsləhət görürlər.

Mütəxəssislərin fikrincə, hemoqlobin səviyyəsini artırmaq üçün heyvanların əlavə məhsullarına - qaraciyər, böyrəklər, dalaq, həmçinin pəhrizə balıq və dəniz məhsulları, müxtəlif dənli bitkilər, buğda kəpəkləri və çovdar, noxud, lobya, lobya daxil edilməlidir. Mərcimək, toxum, qoz-fındıq, quru meyvələr: əncir, gavalı, kişmiş, quru ərik də yeyilməlidir.

Həkimlər xatırladıblar ki, hemoqlobinin əsas funksiyası oksigeni bədən toxumalarına çatdırmaq üçün saxlamaqdır.

Xəzər
“Cebhe.info”