Ömrünüzü 10 il uzatmağın sadə üsulu

Optimal sağlamlıq və uzunömürlülük üçün hələ də dadlı, kaloril qidalar yeməlisiniz.
“Cebhe.info” xəbər verir ki, bu barədə “Nature Food” jurnalında dərc olunan araşdırmada deyilir.
Araşdırmada tədqiqatçılar pəhrizdəki dəyişikliklərin müxtəlif yaş qrupları üçün gözlənilən ömür müddətini necə artıracağını ölçmək istəyiblər.
Onlar qida seçimlərindəki dəyişikliklərlə gözlənilən ömür uzunluğundakı dəyişiklikləri qiymətləndirmək üçün bir alət hazırlayıblar. Onların nəticələrinə görə, uzunömürlülüklə bağlı pəhrizə orta hesabla riayət edən 40 yaşlı insanlar pəhrizini yaxşılaşdırmaqla ömürlərini üç il artıra bilər. Ən qeyri-sağlam pəhrizlərdən istifadə edən insanlar uzunömürlülüklə əlaqəli pəhriz dəyişiklikləri edərək ömürlərini 10 il uzada bilərlər.
70 yaşlı kişilər və qadınlar üçün qeyri-sağlam pəhrizdən uzunömürlülük pəhrizinə keçid ömür müddətini təxminən üç-dörd il artıra bilər.
Alimlər belə qənaətə gəliblər ki, daha az şirinləşdirilmiş içkilər və emal olunmuş ətlər istehlak etmək, daha çox taxıl və qoz-fındıq yemək gözlənilən ömrün əhəmiyyətli dərəcədə artmasına səbəb olur.
Xəzər
“Cebhe.info”