Qovun, yoxsa qarpız?

Qovun və qarpız yay mövsümünün dadlı meyvələri olmaqla yanaşı, həm də sağlamləq üçün vacibdir.
“Cebhe.info” “RİA Novosti”-yə istinadən xəbər verir ki, onların tərkibində çoxlu vitaminlər var.
Bunu həkim və arıqlama mütəxəssisi Pavel İsanbayev bildirib. Onun sözlərinə görə, yemişdə zülal konsentrasiyası qarpızdakından təxminən iki dəfə çoxdur. Bununla belə, onun tərkibində mədə-bağırsaq traktının işini yaxşılaşdırmağa kömək edən daha çox həll olunan lif, A, B1 və B5 vitaminləri var. Qarpızın tərkibində sink və fosfor var, eyni zamanda bir qədər natrium da var ki, bu da kişilər və hipertansiyonlu insanlar üçün daha yaxşıdır. Eyni zamanda, qovun tərkibində çoxlu C, B6 və K vitaminləri var və ümumiyyətlə qovun mineral tərkibi daha zəngindir - onun tərkibində dəmir, kalsium, kalium və mis var. Ekspert qeyd edib ki, buna görə də qovun sümük sıxlığını və dəmir çatışmazlığını azaltmaq üçün daha yaxşı hesab olunur. Onun sözlərinə görə, hər iki məhsul tərkibindəki kalium, lif və antioksidant likopen sayəsində ürək və qan təzyiqinə də müsbət təsir göstərir.
Xəzər
“Cebhe.info”