Nəhayət ki, bəlli oldu: İçək, ya içməyk?

Nəhayət ki, bəlli oldu: İçək, ya içməyk?

“Bir neçə onilliklər əvvəl qəhvə kanserogen hesab olunurdu. Son illərdə bu ifadəni təkzib edən bir çox araşdırma aparılsa da, bir çox insanlar hələ də qəhvə içməkdən qorxurlar”. 

“Cebheinfo.az” xəbər verir ki, bunu  "Şər Doktor Filatov" “Telegram”  kanalının müəllifi deyib.

O əmindir ki, əslində heç bir təhlükə yoxdur. Həkim bu içkinin faydalı xüsusiyyətlərinə diqqət çəkib.

"Gündə 3 fincan qəhvə qaraciyəri fibrozdan qoruyur,  öd axını və bağırsaq hərəkətliliyini stimullaşdırır, bu da qəbizlik üçün faydalıdır, lakin ishali artıra bilər. O, də mədə yanmasını artıra bilən turşunun istehsalını stimullaşdırır", - deyə həkim izah edib.

Onun sözlərinə görə, əgər insanda ürək yanması və ishal yoxdursa, o zaman  qəhvədən rahatlıqla  həzz ala bilər.

Xəzər
“Cebheinfo.az”