Bu qidaları yenidən qızdırmayın- TƏHLÜKƏ
Bəzi qidalar yenidən qızdırıldıqda zərərli hala gəlir.
“Cebheinfo.az” xəbər verir ki, dietoloqlar bəzi qidaların yalnız bir dəfə qızdırılmasını və ya heç qızdırılmamasını məsləhət görür. Çünki onların tərkibində olan kimyəvi birləşmələr yenidən qızdırıldıqda dəyişə və böyrəklərə zərər verə biləcək zəhərli maddələrin ifrazını tətikləyə bilər.
Qeyd olunub ki, bəzi qidaların qızdırılmadan əvvəl soyumasına icazə vermək, E. coli və Listeria kimi öldürülməsi çətin olan bakteriyaların böyüməsinə səbəb ola bilər. Bu səbəbdən ispanaq, düyü və çay yenidən qızdırılmamalıdır.
Əfsanə Rəcəb
“Cebheinfo.az”