Giləmeyvə və tərəvəzləri qışa necə saxlayaq?

Giləmeyvə və tərəvəzləri qışa necə saxlayaq?

 Giləmeyvə və tərəvəzlər üçün İki il ideal saxlama müddəti hesab olunur.

“Cebhe.info” xəbər verir ki, bu barədə “Moskva 24” telekanalına Rusiya Bağbanlar İttifaqının eksperti Olqa Voronova məlumat verib.

İki ildən sonra məhsullar insan orqanizminə lazım olan vitaminləri və faydalı xüsusiyyətlərini itirməyə başlayır.

Voronovanın sözlərinə görə, dondurmadan əvvəl əvvəlcə tərəvəzləri yuyub, giləmeyvələri qurutmaq lazımdır ki, nəm olmasın. Doldurulmuş tərəvəzlər bütöv halda daha yaxşı qalır. Onlar ən çox yeməklərdə istifadə olunur. Lakin ekspertin fikrincə, onlar əvvəlcə doğranmalı, sonra isə dondurulmalıdır.

Bundan əlavə, ekspertin fikrincə, yuyulub kəsildikdən sonra düzgün qablaşdırma üçün qida miqdarını ölçməlisiniz.

Xəzər

“Cebhe.info”