Kabab xərçəng yaradır - HƏKİM

Kabab xərçəng yaradır - HƏKİM

Kababın həddindən artıq istehlakı sağlamlığa zərər verə bilər.

“Cebhe.info” “Brief 24”-ə istinadən xəbər verir ki, bu barədə onkoloq Marina Şorina xəbərdarlıq edib.

Həkimin fikrincə, qızardılmış ət maddələr mübadiləsini pisləşdirə bilər, lakin əsas təhlükə hazırlanma üsulundadır. Ət odda qızardıldığında, ondan xərçəngə səbəb ola biləcək kanserogenlər ayrılır. Bununla belə, risklər yalnız diyetinə müntəzəm olaraq manqal istifadə edənlər üçün artır.

“Əgər insan davamlı olaraq bu cür məhsullardan istifadə edirsə, qrildə, manqalda daim nəsə bişirirsə, o zaman bədənin öhdəsindən gəlməyə vaxtı olmur və xərçəng yarana bilər",- deyə həkim vurğulayıb.

Onun sözlərinə görə, kanserogenlər DNT-nin strukturunu dəyişir və bu, onların mutasiyaya uğrayaraq bədxassəli şişə çevrilə biləcəyi nəzarətsiz hüceyrə bölünməsi prosesinə gətirib çıxarır.

Xəzər
“Cebhe.info”