Yayda C vitaminini necə saxlayaq?

Yayda C vitaminini necə saxlayaq?

Yayda C vitamini insanlar üçün xüsusilə lazımdır.

O, Bizi aqressiv günəş şüalarının təsirindən qoruyarkən özü də məhv olur. Onun çatışmazlığı qida ilə doldurula bilər. 

“Cebheinfo.az” xəbər verir ki,  aşpaz Danila Rukin "Rossiya 1"-in verilişində yemək hazırlayarkən bu vacib vitaminin necə saxlanacağından danışıb:

“Askorbin turşusu kimi də tanınan C vitamini kövrək və qeyri-sabitdir. Tərkibində olan məhsullar ən yaxşı şəkildə qaranlıq, sərin yerdə saxlanılır. Və bişirərkən, onlar minimum istilik müalicəsinə məruz qalmalıdırlar.

Tərəvəzi su deyil, yüksək konsentrasiyalı buxar bişirir. Belə olanda, onun bütün vitaminlərinin demək olar ki, 70%-i tərəvəzlərdə qalır".

Amma ən yaxşısı C vitaminini təzə tərəvəz və meyvələrdən qəbul etməkdir:

"Menyumuza bal və ya şəkər əvəzinə daha çox C vitamini, yəni təzə sıxılmış portağal suyu əlavə edək" .

O əlavə edib ki, qırmızı bibər, ağ kələm və qara qarağatda çoxlu askorbin turşusu var.

Xəzər
“Cebheinfo.az”